Bedreigde lerares krijgt ruim 14.000 euro schadevergoeding

Een lerares, die zich naar eigen zeggen gegijzeld voelde toen drie familieleden van een kind haar klas binnenstormden, kreeg dinsdag van de Hasseltse correctionele rechtbank een schadevergoeding van 14.290 euro toegewezen.

mceulemans

Het merendeel bedraagt morele schadevergoeding. Naast de 14.290 euro moeten de drie familieleden de gerechtskosten betalen van 5.323 euro, waarin de expertisekosten en een rechtsplegingsvergoeding van 1.210 euro.

Gepest

Omdat het kind bij de juf in de klas gepest zou zijn geweest, wilden drie familieleden van het meisje in haar klas verhaal gaan halen. Begin februari 2009 stormden twee vrouwen en een man de klas in een lagere school in Ham binnen. Het vermeende gepeste meisje duidde in de klas twee jongens aan, die vervolgens door de familieleden aangepakt werden.

De juf kon een collega verwittigen, waarna de drie opgehitste personen naar het directielokaal gebracht konden worden. Op strafgebied zijn de drie agressoren wegens bedreigingen tot een werkstraf veroordeeld geweest.

Posttraumatische stressstoornis

Volgens de raadsman van de juf kon zij na de feiten haar beroepsactiviteiten niet meer zoals voorheen uitoefenen. Tot juni 2009 was de lerares buiten strijd en vanaf september kon ze weer halftijds aan de slag. De deskundige sprak onder meer van een posttraumatische stressstoornis.

Belga Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio