Beerschot failliet verklaard

Print
Beerschot failliet verklaard

Beerschot failliet verklaard

Beerschot is dinsdag door de rechtbank van Koophandel in Antwerpen zoals verwacht failliet verklaard. Daarmee verdwijnt ook het stamnummer 3530 van Germinal Ekeren/Beerschot (de voorganger van de huidige club, red.).

Als Beerschot een nieuwe start wil nemen, moet de Antwerpse club met een nieuw stamnummer in vierde provinciale herbeginnen.

Bescherming

Beerschot was er niet in geslaagd om vers kapitaal aan te trekken en verkreeg ook geen licentie om in eerste of tweede klasse te spelen, twee belangrijke voorwaarden om de continuïteit te garanderen. Beerschot geniet door de WCO-procedure nog tot 31 mei bescherming tegen zijn schuldeisers, maar het openbaar ministerie vorderde om die vroegtijdig te beëindigen omdat het toch geen zin meer heeft. Het OM vroeg om de voetbalclub meteen ook failliet te verklaren.

De belangrijkste schuldeisers van Beerschot, de Duitse investeerdersgroep Advancesport en oud-Beerschot-voorzitter Paul Nagels, steunden de vordering van het openbaar ministerie.

De advocaten van de club voerden geen betwisting. Ze konden niet ontkennen dat aan alle voorwaarden voldaan werd om het faillissement uit te spreken, maar verkiezen toch het scenario van de vereffening, omdat dan het stamnummer van Beerschot behouden blijft. Dat nummer verdwijnt nu.