Top 20 wacht op Kirsten Flipkens

Topreekshoofd Caroline Wozniacki moet pas woensdag de baan op, maar alle drie de Belgische deelneemsters komen dinsdag in actie op de Brussels Open, het WTA-tornooi onder het Brusselse Atomium. Met als boegbeeld Kirsten Flipkens. Vorig jaar moest ze nog afzeggen voor het grootste Belgische tornooi, want toen revalideerde ze van levensbedreigende bloedklonters in haar benen. Nu klopt ze op de poort van de top twintig.

ikerremans

Twee ronden moet Flipkens (WTA-21) winnen om dat ene plaatsje te stijgen, waarna ze zich voor de rest van haar leven een toptwintigspeelster mag noemen. Eerst tegen de 18-jarige Amerikaans Madison Keys (59), daarna mogelijk tegen... Yanina Wickmayer. Vorige week verkocht die haar nog een pak om de oren.

“Toch bezorgt die positie van beste Belgische me geen druk”, liet ze maandag weten. “En aan die top twintig denk ik ook niet. Dat is een luxeprobleem. Ik besef maar al te best dat ik nu geen sprongen van vijf plaatsen ineens zal maken. Als ik ooit top twintig word, is dat heel mooi. Nog niet zo lang geleden wilde ik top vijftig worden.”

Vorige week was er een nederlaag tegen Wickmayer. Mogelijk kan ze daarvoor revanche nemen in Brussel. “Daar denk ik nog niet aan. Eerst moet ik die eerste ronde doorkomen. Ik ken die Madison Keys niet. Ik ga niet op haar focussen en mijn eigen ding doen.”

Ook Yanina Wickmayer (WTA-41) weigert al aan een tweede ronde te denken. Zij kwam dit weekend vooral in het nieuws omdat ze haar samenwerking met coach Vlado Platenik stopzette. Voor haar tegenstander van vandaag, Jamie Hampton (68), is ze op haar hoede. “Een heel agressieve meid, soms zelfs een beetje zot”, typeerde ze de Amerikaanse.

Frank Van Roost Foto Photo News

Meer over Brussel