Serge Pauwels blijft gaan voor ritzege in Giro

Print
Serge Pauwels blijft gaan voor ritzege in Giro

Serge Pauwels blijft gaan voor ritzege in Giro

Serge Pauwels (Omega Pharma-Quick-Step) amuseert zich in zijn derde Ronde van Italië. De 29-jarige renner deed zijn duit in het zakje bij de overwinningen van Mark Cavendish en trok zelf al twee keer in de aanval.

De eerste week hield hij zich nog gedeisd, maar vorige week dinsdag trok Serge Pauwels een eerste keer alle registers open. De Edegemnaar hield lang stand, maar moest op de slotklim toch plooien voor het peloton. "Die dag voelde ik me echt goed. Jammer dat het peloton niet liet begaan. Ik had de benen om die rit te winnen."

Dat die benen dik in orde zijn, bleek de dag daarna. Pauwels probeerde het opnieuw en het peloton gaf dit keer wel een vrijgeleide. "Het kostte al veel krachten om mee te schuiven in de vlucht en onderweg voelde ik toch wel de inspanning van de dag daarvoor. Ik had nooit het gevoel dat ik kon winnen. Ik probeerde nog wat te pokeren, maar het vat was af op de slotklim."

Of Pauwels met zijn klimmersbenen geen ambities heeft voor het klassement? "Nee, die zijn er niet. Ik ben geen renner die zich drie weken op zo'n klassement kan toeleggen. Ik ben een aanvaller en ga voor ritzeges. De Giro is nog lang en er komen nog kansen. Ik blijf gaan voor een zege. De voorbije dagen werd duidelijk dat de conditie heel goed is."

NRO

Foto Photo News