Celebs

Rob Vanoudenhoven vecht tegen psychische problemen

Print

Rob Vanoudenhoven vecht tegen psychische problemen

Televisiepresentator Rob Vanoudenhoven (46) heeft professionele hulp gezocht voor psychische problemen.

"Ik heb een burn-out gehad", bevestigt Vanoudenhoven in Dag Allemaal. De man kreeg veel kritiek op het programma 'Taxi Vanoudenhoven'. "De dalende cijfers worden wel héél dik in de verf gezet", liet hij eerder al optekenen. "Het doet pijn als ik mensen hoor zeggen: Vanoudenhoven is passé."

Vrouwen van rond de dertig hebben overigens acht keer zoveel kans om op te branden als mannen van dezelfde leeftijd. Na de vijftig is het risico voor mannen en vrouwen even hoog. Mannen blijken dan weer extra gevoelig voor ronde getallen: het aantal burnouts piekt bij mannen van 40, 45 en 50 jaar. Onder meer Bart Kaëll, Peter Goossens, Herman Van Molle en Hans Otten hadden al te kampen met een burn-out.

Faalangst

Vijf persoonlijkheidstypes blijken relatief veel voor te komen bij mensen die een burn-out hebben gehad. Het gaat om de perfectionist, de helper, de waarnemer, de vredestichter en de loyalist.

Verder zijn ook faalangst, stotteren, de ziekte van Pfeiffer, roken en intensief alcoholgebruik persoonlijke risicofactoren. Van de externe risicofactoren staat werkdruk op de eerste plaats, gevolgd door gezondheidsproblemen, de baas en andere factoren uit de werk- of privésfeer.

Lees ook: "Vanoudenhoven is een gevaar op de weg"
Actrice Tania Van der Sanden al maanden in psychiatrie
Wouter (Idool) opgenomen op psychiatrische rustafdeling
Gert Verhulst: "Misschien ben ik wel voer voor psychologen"
Walter 'Pico' Michiels opgenomen in psychiatrische instelling

Photo News

Niet te missen