Hoogst aantal gescheiden inwoners aan de kust

Print
Hoogst aantal gescheiden inwoners aan de kust

Hoogst aantal gescheiden inwoners aan de kust

Aan de kust woont het hoogste aantal gescheiden mannen en vrouwen, omdat veel binnenlanders na hun scheiding daarheen verhuizen. Blankenberge is daarin de koploper: 13,16 procent van de plaatselijke bevolking is gescheiden. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Oostende (13 procent), De Panne (12,3 procent), Middelkerke (12 procent) en De Haan (11,7 procent) vervolledigen de top vijf.

"Wie na een echtscheiding moet verhuizen, verkiest vaak een huis of appartement", zegt professor Jan Surkyn, demograaf aan de VUB. "In de kustgemeenten wonen ook veel nieuw samengestelde gezinnen."

Volgens Surkyn zien mensen de kust als een ideale plek om opnieuw te beginnen. "Vooral voor mensen die er voorheen ver van af woonden." De aanwezigheid van veel gescheiden inwoners aan de kust uit zich ook in de immobiliënmarkt. Dat bevestigt Patrick De Klerck (Open Vld), burgemeester van Blankenberge. "Er is veel vraag naar studio's en éénslaapkamerappartementen. Dat heeft te maken met de instroom van ouderen, maar zeker ook met gescheiden gezinnen."

Belga
Archieffoto