De Greef: "Top 15 in Giro nog altijd mogelijk"

Francis De Greef trok met klassementsambities naar de Giro. De 28-jarige uit Puurs droomde van top vijftien, maar staat na twee weken op een 23e plaats, op ruim tien minuten van nummer 15 in de stand. “Ik kan nog plaatsen stijgen”, blijft De Greef optimistisch.

drombouts

De Greef verzamelde de voorbije jaren vier opeenvolgende plaatsen bij de eerste 25 en heeft als doel de top vijftien binnen te duiken. Na twee weken lijkt dat doel niet meer binnen handbereik.

“Toch denk ik dat het nog altijd mogelijk is, maar dan moet wel alles meezitten. Met mijn eerste week was ik tevreden, maar tijdens week twee sukkelde ik met een blaasontsteking en verloor ik onnodig tijd. De derde week is traditioneel mijn beste week, dus ik heb er nog vertrouwen in.”

In de rit van vandaag - met een col van eerste categorie in het begin - kan de renner naar eigen zeggen een goeie zaak doen. “Ik zal in ieder geval proberen mee te schuiven. Maar de rest van de etappe is vrij vlak, met nog een col van derde categorie in de finale. De kans dat Cavendish of Goss voor ritwinst gaan, is dus niet uitgesloten.”

De Greef verwacht ook nog dat deze week enkele renners uit de top twintig duikelen. “In die zware bergetappes op het einde zijn er altijd wel een aantal die volledig wegzakken in het klassement. Ik ga er van uit dat ik daar niet bij ben, maar ik heb natuurlijk geen glazen bol.”

NRO

Foto Photo News