KRC Genk neemt afscheid van clubicoon Elyaniv Barda (fotoalbum)

Print
KRC Genk neemt afscheid van clubicoon Elyaniv Barda (fotoalbum)

KRC Genk neemt afscheid van clubicoon Elyaniv Barda (fotoalbum)

De spelers van Genk zijn sinds gisteren officieel met vakantie. Maar eerst moesten ze allemaal nog even passeren bij algemeen directeur Dirk Degraen.

Voor sommigen werd het een definitief afscheid. Met name voor Glynor Plet, die terugkeert naar Twente, voor Dani Fernandez, wiens optie niet gelicht werd, en, jawel, ook voor Elyaniv Barda. “Onze standpunten lagen te ver uit mekaar”, aldus Degraen. “Onder dat hoofdstuk is definitief een streep getrokken.”

Er is wel één twijfelgeval: Nadson. De Braziliaan, die nog onder contract ligt, wil meer speelminuten. De club kan hem die niet garanderen maar rekent wel op hem. “Niks is in deze zaak onmogelijk”, zegt Degraen. “We zien wel in welke richting dit dossier evolueert.”

Huurspelers

Dan zijn er de spelers die terugkeren. Voor Nwanganga Kennedy (ex-Beerschot) wordt gezocht naar een andere club die hem wil huren of kopen. Fabien Camus moet volgend weekend nog aan de bak met Troyes en behoudt een waterkans op behoud in de Ligue 1. Allicht zal zijn club pas nadien beslissen of ze de optie licht, dat kan nog tot eind mei.

Doelman Sandomierski keert terug van de Blackburn Rovers. Wat er met hem gaat gebeuren, is niet duidelijk. Genk wil in ieder geval een jonge buitenlandse doelman aantrekken als derde keus. Daarom ook wordt gezocht naar een club waar Stein Wertelaers tijdelijk of definitief onderdak kan krijgen. Dessel Sport heeft zich gemeld.

Jongeren

Laatste hoofdstuk: de jongeren. Met Lommel wordt vandaag of morgen onderhandeld over Leandro Trossard. Wellicht speelt de 18-jarige aanvaller ook volgend seizoen aan de Gestelsedijk. Ook Jordy Croux zouden ze in de Cristal Arena graag een seizoen verhuren. Over Ayub, Limbombe, Schrijvers en Walsh valt waarschijnlijk pas tijdens de voorbereiding een beslissing.

RCo/MG
Foto Belga: Elyaniv Barda na zijn laatste thuiswedstrijd in een Genk-shirtje.