Zulte Waregem kan direct uitkomen tegen Zenit, PSV of Lyon

Print
Zulte Waregem kan direct uitkomen tegen Zenit, PSV of Lyon

Zulte Waregem kan direct uitkomen tegen Zenit, PSV of Lyon

Dankzij de tweede plaats zit Zulte Waregem in het kwalificatietornooi voor de Champions League. Om de groepsfase te bereiken moeten de West-Vlamingen twee voorrondes overleven – gezien de zware tegenstand een haast onmogelijke opgave.

Zulte Waregem speelt op 30/31 juli en 6/7 augustus de derde voorronde (loting: 19 juli) en treft daarin, als niet-geplaatste ploeg, een stevige tegenstander. Nu al zijn drie van de vijf potentiële tegenstanders gekend: Zenit Sint-Petersburg, PSV en Metalist Kharkiv.

Daar komen nog bij: het nummer drie uit Frankrijk (Lyon, Saint-Etienne of Rijsel) en het nummer twee uit Turkije (Fenerbahce, Besiktas). Wordt de ploeg in die fase uitgeschakeld, dan gaat ze naar de laatste voorronde van de Europa League.

Laatste voorronde tegen klepper als Arsenal of AC Milan

Gaat Zulte Waregem toch door, dan speelt het op 20/21 en 27/28 augustus de laatste voorronde van de Champions League. Daarin ontmoet het meer dan waarschijnlijk een grote klepper: Arsenal, Schalke, Valencia of Real Sociedad, AC Milan of Paços Ferreira. Wordt Zulte Waregem daarin uitgeschakeld, dan gaat het rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League.

THST, ST

Foto: ISOsport
Mbay Leye en Davy De Fauw