Geen stille optocht voor Ruben en Julian uit vrees voor te veel volk

Print
Geen stille optocht voor Ruben en Julian uit vrees voor te veel volk

Geen stille optocht voor Ruben en Julian uit vrees voor te veel volk

Heel Nederland is in rouw na de tragische dood van Ruben (9) en Julian (7). Maar de burgemeester van Zeist wil voorlopig niet weten van een stille optocht. “We kunnen niet met heel Nederland het verdriet met elkaar delen op één plek.”

Er staat geen maat op het collectieve verdriet van Nederland nu de vermiste broertjes dood zijn teruggevonden. 2,8 miljoen kijkers keken zondagavond naar het extra NOS-journaal. Meteen daarna stroomden op diverse condoleancesites tienduizenden rouwbetuigingen binnen. Op condoleance.nl waren er gisteren al ruim 31.000 reacties.

Vanaf vandaag liggen er ook rouwregisters in de gemeentehuizen van Zeist en Wijk bij Duurstede. Op Facebook is een steungroep voor de moeder opgericht. Op de sociaalnetwerksite wordt ook massaal opgeroepen tot een stille optocht. De gemeente Zeist wil de komende dagen met de familie van de slachtoffertjes bespreken wat haar wensen zijn, maar burgemeester Koos Janssen ziet zo’n optocht niet zitten.

“We zijn zeer terughoudend bij té massale dingen. De betrokkenheid in het hele land is groot. We kunnen niet met heel Nederland het verdriet met elkaar komen delen in Zeist. Dat wat zich heeft afgespeeld, is daar te omvangrijk voor. Er kan over gedacht worden om in heel Nederland op eenzelfde moment het meeleven vorm te geven, bijvoorbeeld door het oplaten van wensballonnen.”

RaLi

Foto: EPA

Lees ook: Lichamen van Ruben en Julian geborgen