Vrouw (76) gekneveld en dood teruggevonden door zoon

Print
Vrouw (76) gekneveld en dood teruggevonden door zoon

Vrouw (76) gekneveld en dood teruggevonden door zoon

In haar appartement op de Antwerpse Dam is zaterdag de 76-jarige Leopoldine De Decker vermoord teruggevonden. De alleenstaande vrouw was gekneveld en met kleefband vastgebonden. “Deze gewelddadige dood kunnen we niet vatten”, zucht de familie.

"Vrijdag omstreeks 20 uur heb ik haar nog gezien”, vertelt een van de buren van de vrouw in de Lange Lobroekstraat in de Antwerpse Damwijk woonde.

Nadat ‘Poldine’ begin februari haar man had verloren, volgden verschillende naaste familieleden die ook op de Dam wonen haar nauwlettend op. Toen een van hen de vrouw zaterdagochtend tegen alle gewoonten in niet aan de telefoon kon krijgen, belde ze Poldines zoon Danny. Die kwam ter plaatse en trof zijn moeder omstreeks halfelf levenloos aan op de grond van haar appartement, gekneveld en de armen met kleefband tegen het lichaam gebonden. Andere uiterlijke tekenen van geweld waren er volgens de eerste vaststellingen niet.

“De precieze doodsoorzaak kon nog niet worden vastgesteld. Het onderzoek loopt, maar een verdachte is er nog niet in beeld”, kon Paul Van Tigchelt van het parket slechts kwijt.

Oproep tot getuigen

Voor de familie is het tragische lot van Leopoldine een zware klap. “We hebben het raden naar het hoe en waarom", reageert zoon Rudi Van Dyck. "Die vragen spoken door ons hoofd. Meer dan 50 of 100 euro had moeder alleszins nooit in huis. We leven in de hoop dat de dader snel wordt gevat.”

Het parket vraagt eventuele getuigen, die Leopoldine vrijdag tussen 19u en middernacht nog hebben gesproken of mogelijk iets verdachts hebben opgemerkt, zich te melden op het nummer 0800-30.300.

Jan Van de Poel

Foto: Concentra