Vermiste broertjes: "Twee lichamen in het water gevonden"

Print
Vermiste broertjes: "Twee lichamen in het water gevonden"

Vermiste broertjes: Twee lichamen in het water gevonden

In Cothen, in de buurt van Wijk bij Duurstede (provincie Utrecht), zijn zondag twee lichamen in het water gevonden. Even voor 21 uur arriveerde daar een lijkwagen. Of het om de vermiste broertjes Ruben en Julian gaat, is nog niet bekend. De politie heeft alle benodigde diensten naar de vindplaats gestuurd. Op zo'n 150 meter afstand van de Kromme Rijn is een gebied afgezet met linten en schermen. Er is ook een zogenoemde mobiele plaats delict-unit.

De politie heeft de moeder van de vermiste broertjes zondag aan het eind van de middag ingelicht.

Cothen ligt aan de Rijn, ongeveer 4 kilometer onder Doorn, de plek waar de vader van de vermiste broertjes zichzelf van het leven beroofde. Het Utrechtse plaatsje ligt net iets onder de driehoek Doorn - Maarsbergen - Rhenen die sinds woensdagmiddag opnieuw door gespecialiseerde marinezoekers werd afgezocht. Uit dat gebied komt het merendeel van de duizenden tips die de politie tot zondag in deze zaak heeft binnengekregen.

De twee zondag gevonden lichamen lagen in een duiker van een sloot op de hoek van de Hoekseijk en de Kanaaldijk-noord in Cothen, meldde een woordvoerder van de politie. Een duiker is een afwateringsbuis onder het wegdek door. De stoffelijke overschotten zouden zijn gevonden door een toevallige passant.

Belga