Club Brugge wint van Genk maar blijft derde

Print

Club Brugge wint van Genk maar blijft derde

Club Brugge heeft het seizoen afgesloten met een 1-0 overwinning op eigen veld tegen bekerwinnaar Racing Genk. Door de 1-1 in Anderlecht-Zulte blijven de West-Vlamingen derde in de stand en moeten ze vrede nemen met de voorrondes van de Europa League.

Blauw-wit kon in de beginfase gemakkelijk gelijke tred houden met de Bruggelingen. Er vielen aan beide kanten enkele kleine kansjes te noteren, maar het was Brugge dat op voorsprong kwam. Vazquez bood topschutter Bacca (foto) de 1-0 op een presenteerblaadje aan. Die liet die kans niet liggen en maakte zijn 25ste doelpunt van het seizoen.

Na de pauze controleerde Club de wedstrijd. Genk, met de ingevallen Siebe Schrijvers op het veld, kreeg echter de beste kansen. Croux besloot na een voorzet van Thomas Buffel onbegrijpelijk naast en in de slotseconden trapte die laatste een opgelegde kans over het doel van Vladan Kujovic.

Genk wordt, door de overwinning van Standard tegen Lokeren, vijfde. De Limburgers waren al zeker van Europees voetbal na de overwinning in de Beker van België.

Lees ook Anderlecht pakt 32ste titel

Foto's AFP/Photo News