Genk sluit seizoen af met 1-0 nederlaag in Brugge

Print
Genk sluit seizoen af met 1-0 nederlaag in Brugge

Genk sluit seizoen af met 1-0 nederlaag in Brugge

Racing Genk heeft het seizoen afgesloten met een 1-0 nederlaag op het veld van Club Brugge. Mario Been gaf youngsters Jordy Croux en Ayub Masika de kans om zich te bewijzen. Thomas Buffel, Khaleem Hyland en Derrick Tshimanga kregen rust.

Blauw-wit kon in de beginfase gemakkelijk gelijke tred houden met de Bruggelingen. Er vielen aan beide kanten enkele kleine kansjes te noteren, maar het was Brugge dat op voorsprong kwam. Vazquez bood topschutter Bacca de 1-0 op een presenteerblaadje aan. Die liet die kans niet liggen en maakte zijn 25ste doelpunt van het seizoen.

Na de pauze controleerde Club de wedstrijd. Genk, met de ingevallen Siebe Schrijvers op het veld, kreeg echter de beste kansen. Croux besloot na een voorzet van Thomas Buffel onbegrijpelijk naast en in de slotseconden trapte die laatste een opgelegde kans over het doel van Vladan Kujovic.

Club Brugge eindigt zo derde en mag aan de slag in de voorrondes van de Europa League. Genk wordt, door de overwinning van Standard tegen Lokeren, vijfde. Blauw-wit was al zeker van Europees voetbal na de overwinning in de Beker van België.

Herbeleef Club Brugge-KRC Genk Anderlecht pakt 32ste titel

Lees ook hier.

Foto Photo News