F-16 in de lucht voor vermiste broertjes

Print
F-16 in de lucht voor vermiste broertjes

F-16 in de lucht voor vermiste broertjes

De vermiste broertjes Ruben en Julian uit het Nederlandse Zeist zijn nog niet gevonden. Wel heeft de politie zondag nieuwe foto's openbaar gemaakt en nieuwe vragen aan het publiek gesteld. Er zit nog steeds beweging in de zaak, aldus een woordvoerder van de politie.

De nieuwe feiten zijn zondag bekendgemaakt omdat blijkt dat veel mensen het vrije pinksterweekeinde gebruiken om mee te helpen zoeken naar de vermiste kinderen. "We willen een en ander zoveel mogelijk in goede banen leiden", aldus de politie.

De 38-jarige vader van de vermiste broertjes heeft half april bij een bouwmarkt in Vleuterweide onder andere vier oranje spanbanden en een groene zaklamp gekocht. Eén spanband is teruggevonden bij zijn lichaam in de Doornse bossen op dinsdagmorgen 7 mei.

De politie zoekt de drie andere spanbanden en de zaklamp, zo is zondag bekendgemaakt. De politie heeft zondag beelden op internet geplaatst van vergelijkbare spanbanden en de kleine zaklamp.

Zondagmiddag gaan een helikopter en een F-16 in de lucht om het bos- en heidegebied tussen Doorn, Maarsbergen en Rhenen af te zoeken naar sporen van de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist.

De helikopter speurt het hele natuurgebied af. De F-16 richt zich speciaal op open plekken zoals waterpartijen en heide- en graslanden, aangezien vanuit zo'n vliegtuig niet door een bladerdak gekeken kan worden, aldus een woordvoerder van de politie.

Klik hier voor alle info over de zaak.

Brief van moeder

De moeder van de vermiste broertjes en haar familie bedanken alle burgerzoekers, politie, Defensie en brandweer voor het onafgebroken speuren naar "onze knullen." "Het voelt als een warme deken", schrijven moeder Iris en haar familie in een brief die zondag aan de regionale omroep RTV Utrecht is gestuurd.

"Kaarten, bloemen, Facebookberichten en -groepen, mail, WhatApp, sms, wensballonnen, kaarsen en wat al niet meer. Het zijn allemaal lichtpuntjes die onze hoop op een goede afloop blijven voeden. Diep uit ons hart: intense dankbaarheid voor alles wat jullie voor Iris en ons betekenen in deze zware dagen en de komende tijd", staat in de brief.

Lees ook Ook in België zoektocht naar vermiste Ruben en Julian

Belga