Stoke City-aanvaller vindt varkenskop in spelerskastje

Print
Stoke City-aanvaller vindt varkenskop in spelerskastje

Stoke City-aanvaller vindt varkenskop in spelerskastje

Stoke City-aanvaller Kenwyne Jones stond vrijdagmiddag voor een onaangename verrassing toen hij de deur van zijn spelerskastje op het trainingscomplex van de club opendeed. Tot zijn verbazing trof de 28-jarige uit Trinidad en Tobago er een varkenskop aan. Dat meldde The Daily Telegraph vrijdag.

Volgens Jones was ploegmaat Glenn Whelan verantwoordelijk voor de wansmakelijke daad. Na de lugubere ontdekking stoof hij meteen naar de parking om er zijn woede te bekoelen op de voorruit van Whelans auto.

Stoke City zit bijzonder verveeld met het voorval en kondigt een uitgebreid onderzoek aan. "De club is op de hoogte van de gebeurtenissen. Er wordt een onderzoek geopend en de schuldigen zullen bestraft worden in overeenstemming met de bepalingen in ons intern reglement", luidde de mededeling van de ex-club van Carl Hoefkens en Ritchie De Laet.

Figo

Het bekendste incident met een varkenskop deed zich op 23 november 2002 voor in Nou Camp tijdens de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid. Tijdens de wedstrijd raakten de gemoederen in het volgepakte stadion al snel verhit omdat de Portugees Luis Figo de overstap naar de Koninklijke had gemaakt. Heiligschennis volgens de Catalaanse achterban en ze bekogelden Figo bij het nemen van een hoekschop dan ook onder meer met een varkenskop. Om erger te voorkomen werd de wedstrijd door de scheidsrechter een tijdlang stilgelegd.

Archiefbeeld Photo News