Wiggins: "Opgave met het oog op de Tour"

Print
Wiggins: "Opgave met het oog op de Tour"

Wiggins: Opgave met het oog op de Tour

De Brit Bradley Wiggins verklaarde vrijdag "ontgoocheld" te zijn over zijn opgave voor de start van de dertiende etappe in de Giro. "Maar ik moest mijn gezondheid vooropstellen met de Ronde van Frankrijk in het vooruitzicht."

"Het is erg ontgoochelend om te moeten opgeven want ik was voor veel meer naar hier gekomen. Maar je hebt nu eenmaal niet alles in de hand", verklaarde "Wiggo" aan televisiezender Sky voor hij het vliegtuig opstapte richting Engeland.

Longinfectie

"De dokter zei vanochtend dat het genoeg was geweest. Ik had niet veel geslapen, ik voelde me donderdag erg slecht en we hadden een lange etappe in het vooruitzicht", vervolgde de olympische tijdritkampioen, die volgens zijn Sky-ploeg met een longinfectie kampt.

"Het is moeilijk om de Giro te rijden alleen om te volgen, want iedereen verwacht veel meer van mij. Veel renners in het peloton sukkelen met ziektes, maar de winnaar van de Ronde van Frankrijk mag zich niet verstoppen."

"Donderdag was een moeilijke dag. Ik ben het niet gewoon om op het vlakke gelost te worden. Het was duidelijk dat er iets scheelde."

"De beslissing om op te geven nam ik om nog in vorm te kunnen geraken voor de Tour. Nog doorrijden in de Giro zou gevolgen gehad hebben op de lange termijn."

Wiggins, vooraf een van de topfavorieten, stond na twaalf etappes pas op de dertiende plaats in het klassement, op 5:22 van rozetruidrager Vincenzo Nibali.

Foto AFP