Vrouwelijke inbrekers tot 12 en 15 maanden cel veroordeeld

Print
Vrouwelijke inbrekers tot 12 en 15 maanden cel veroordeeld

Vrouwelijke inbrekers tot 12 en 15 maanden cel veroordeeld

Hasselt - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een vrouw, die zes aliassen heeft maar volgens een botscan meerderjarig is, veroordeeld tot 15 maanden effectieve celstraf voor een diefstal met geweld, twee woninginbraken en bendevorming met het oog op het plegen van diefstallen. Haar vrouwelijke kompaan, een 28-jarige Servische, kreeg 1 jaar effectief. Het tweetal was op 28 februari 2013 in Hannuit en Hoegaarden opgemerkt wegens verdachte gedragingen. Ze reden in een Volvo met gestolen nummerplaten en inbrekersmateriaal aan boord.

In september vorig jaar werd in Leopoldsburg een vrouw bestolen van onder meer twee uurwerken en een trouwring. Op twee blikken dozen zaten vingerafdrukken van de eerste verdachte. De bestolen vrouw stelde zich burgerlijke partij en kreeg vrijdag 1.280 euro toegewezen.

Op 22 februari 2013 werden bij een woninginbraak in Houthalen 26 dienstencheques gestolen, waarvan drie exemplaren in de onderschepte Volvo lagen. Op 23 februari dit jaar drong het duo een woning in Houthalen binnen waar ze juwelen stalen. Ze werden betrapt, maar gebruikten geweld om te kunnen vluchten. Tijdens de schermutseling konden de twee inbreeksters ontkomen.

In de gecontroleerde Volvo vond de politie op een verstopplaats schroevendraaiers en verstelbare sleutels. Ook in de handtas van een van de vrouwen zaten twee schroevendraaiers om braak te plegen op ramen en deuren.

Volgens de rechtbank staat het vast dat de twee deel uitmaakten van een bende. In Herselt was de Volvo ook opgemerkt met twee vrouwen aan boord, die uitstapten om bij gezinswoningen binnen te kijken.

Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio