Cavendish opnieuw de snelste in Giro

Print
Cavendish opnieuw de snelste in Giro

Cavendish opnieuw de snelste in Giro

De Brit Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) heeft opnieuw toegeslagen in de Giro. Hij won vrijdag na 254 kilometer de massasprint in Cherasco voor de Italiaan Giacomo Nizzolo (RadioShack-Leopard) en de Sloveen Luka Mezgec (Argos-Shimano).

De Australiër Brett Lancaster (Orica-GreenEdge) en de Italiaan Elia Viviani (Cannondale) vervolledigden de top vijf. Voor Cavendish was het de vierde ritzege in deze Giro, zijn elfde van het seizoen. De Italiaan Vincenzo Nibali (Astana) blijft leider.

Met de Italiaan Nicola Boem, de Deen Lars Bak en de Spanjaard Pablo Lastras reden er in de slotfase drie overblijvers van een vroege vlucht. Op de voorlaatste beklimming sneuvelde Boem al snel, daarna werden ook Bak en even later Lastras gegrepen door een groepje achtervolgers. De kopgroep kreeg een tiental seconden van het jagende peloton, maar de koplopers werd een voor een ingerekend.

Hergroepering

Het regende plots aanvallen en Danilo Di Luca en rozetruidrager Nibali roerden zich nog, maar onder impuls van Cannondale, in opdracht van Viviani, kwam het op een kilometer voor de streep tot een hergroepering. Cav ging van ver aan en maakte het zonder treintje zelf af.

Zaterdag staat de veertiende etappe op het programma, een rit over 156 kilometer tussen Cervere en Bardonecchia.

Foto Photo News