Achttien maanden cel na dealen via Facebook

Print
Achttien maanden cel na dealen via Facebook

Achttien maanden cel na dealen via Facebook

Hasselt - De 48-jarige Patrick P. uit Bilzen is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 18 maanden effectieve celstraf en 15.000 euro boete veroordeeld voor het dealen van speed. Bij een huiszoeking bij de man in februari dit jaar is vijf kilo speed gevonden.

Volgens het openbaar ministerie voerde de Bilzenaar zijn drugsgesprekken via de sociale netwerksite Facebook. Twee kompanen uit Hasselt zijn tot respectievelijk 8 en 7 maanden cel en elk 6.000 euro boete veroordeeld.

Naast de ruim vijf kilo speed vond de politie meer dan 160 gram cannabis, zes xtc-pillen, vijf gram mdma en spullen om drugs te gebruiken. Patrick P. wilde de rechtbank nog doen geloven dat hij de grote hoeveelheid speed voor iemand anders bijhield, maar daar trapten de rechters uiteraard niet in.

De Bilzenaar was sinds november 2012 bezig met zijn lucratief handeltje in speed. Hij was al in juni 2008 door het hof van beroep in Antwerpen voor drugsdelicten veroordeeld. De twee Hasselaren hadden thuis gebruikershoeveelheden speed en cannabis en een stroomstootwapen liggen. Het wapen, de drugs en de bijbehorende zaken zijn vrijdag verbeurdverklaard.

Belga

Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio