Vermeende cocaïnedealer hangt 6 jaar cel boven het hoofd

Print
Vermeende cocaïnedealer hangt 6 jaar cel boven het hoofd

Vermeende cocaïnedealer hangt 6 jaar cel boven het hoofd

Heusden-Zolder - Een veertiger uit Heusden-Zolder stond vrijdag samen met twee kompanen terecht voor de Hasseltse correctionele rechtbank voor het dealen van cocaïne. Volgens het openbaar ministerie is S. A. het kopstuk van de bende. Voor hem werd 6 jaar cel gevraagd.

Zijn twee kompanen riskeren elk een celstraf van 2 jaar. De verdediging van A. nam het onderzoek echter op de korrel en voerde procedureproblemen aan. Ze diende zelfs een klacht in bij het Comité P, omdat A. meent dat zijn ex-vriendin te loslippig is geweest tegen haar nieuwe vriend, een rechercheur.

Meester Katrien Vanderstraeten toonde een Facebook-foto waarop de ex van A. op de schoot van een politieman zit. "Wij hebben moeite met de manier waarop het onderzoek naar mijn cliënt gestart is. Wij menen dat er proactief onderzoek geweest is en dat er niet enkel politionele informatie was op basis van een anonieme bron. Vanwaar haalt men anders de informatie dat mijn cliënt zich in Nederland zou bevoorraden? Men had ook meteen de vier gsm-nummers die mijn cliënt gebruikte en men wist zogezegd dat het om contacten uit het drugsmilieu ging. Dat is wel heel veel informatie en het kan volgens ons niet anders dan dat er een proactief onderzoek geweest is", pleitte meester Vanderstraeten.

Bovendien is de verdediging van oordeel dat de uitgebreide informatie over A. via zijn voormalige vriendin, die een relatie heeft met een politieman, in het dossier beland is. "We hebben een klacht ingediend bij het Comité P en op 18 april kregen we antwoord dat de klacht onderzocht wordt. Ik zou de rechtbank willen voorstellen om te wachten op de uitkomst van die klacht, want wij hebben uiteraard recht op een eerlijk proces", zei Vanderstraeten.

De procureur ontkende dat een proactief onderzoek plaatsvond en zei dat de foto van de ex-vriendin met de politieman pas dit jaar op Facebook stond, lang nadat het onderzoek tegen de man uit Heusden-Zolder werd gevoerd. Op vrijdag 23 mei mag het openbaar ministerie nog een stuk neerleggen en binnen de maand volgt mogelijk het vonnis.

Belga

Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio