Televisiereeks 'Salamander' verkocht aan BBC Four

Print
Televisiereeks 'Salamander' verkocht aan BBC Four

Televisiereeks 'Salamander' verkocht aan BBC Four

BBC Four heeft de rechten aangekocht van de Vlaamse televisiereeks Salamander. Dat werd vrijdag bekendgemaakt door Beta Films, dat de reeks internationaal verkoopt. De twaalfdelige politieke thriller zal worden opgenomen in het zaterdagavondprogramma van de Britse zender, traditioneel het zendmoment waarop kwalitatieve buitenlandse producties geprogrammeerd worden, aldus het Vlaams Audiovisueel Fonds in een persbericht. Verder zal er ook een Noord-Amerikaanse remake van de reeks gemaakt worden.

"Salamander is een aangrijpende thriller waardoor je op het puntje van je stoel gaat zitten en zal een fantastische aanvulling zijn voor ons zaterdagavondprogramma", zegt Sue Deeks, de verantwoordelijke bij BBC voor de aankoop van programma's. Op BBC Four worden zaterdagavond ook series als The Killing en Borgen uitgezonden.

Salamander is een productie van het Wemmelse productiehuis Skyline Entertainment. De reeks, die geschreven werd door Ward Hulselmans en geregisseerd door Frank Van Mechelen, werd in Vlaanderen uitgezonden op Eén en groeide meteen uit tot een kijkcijferkanon. De laatste aflevering was goed voor zo'n 1,85 miljoen rechtstreekse en uitgestelde kijkers. De hoofdrollen worden vertolkt door Filip Peeters, Koen De Bouw en Jo De Meyere.

Salamander werd ook al verkocht aan de RTBF en er worden momenteel onderhandelingen gevoerd met televisiestations in meerdere landen. Skyline Entertainment gaat bovendien een Engelstalige remake maken van Salamander in coproductie met Cite Amerique uit Canada en het Britse Artist Studio.