Plan voor rodelbaan op terril afgevoerd

Print
Plan voor rodelbaan op terril afgevoerd

Plan voor rodelbaan op terril afgevoerd

Beringen - Het stadsbestuur van Beringen heeft een ontwerp laten maken voor een outdoor toeristisch-recreatief project op de kleine mijnterril in Beringen. Opvallend: voor de rodelbaan die oorspronkelijk gepland was, is opeens geen sprake meer. “Dat project hebben we, voorlopig althans, afgevoerd”, zegt schepen van Toerisme Gilbert Lambrechts (sp.a).

Vanop de grond tot op een hoogte van 80 meter worden op de terril wandelpaden en een glijbanennetwerk aangelegd. Daarnaast wordt de terril uitgebouwd tot een topsportlocatie voor mountainbiken. Geen rodelbaan dus, wat toch een topattractie had moeten zijn voor de avonturenberg. “Dat plan hebben we - toch voor even - in de koelkast gestopt”, zegt schepen van Toerisme Gilbert Lambrechts.

Wat er dan wel komt? “We gaan zowat een miljoen euro investeren in wandelpaden, trappartijen, glijbanen, een speellandschap en infomodules”, aldus de schepen. “Voor de kinderen komt een speellandschap tot op een hoogte van 30 meter. Tussen de voet en de top van de terril worden vier trappartijen en vier taludglijbanen aangelegd die in totaal 110 meter lang worden."

RV

Foto TVG

Lees er vandaag meer over in Het Belang van Limburg


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio