Internetfenomeen Kai opgepakt voor moord

Print
Internetfenomeen Kai opgepakt voor moord

Internetfenomeen Kai opgepakt voor moord

Caleb Lawrence McGillvary, de dakloze jongeman die enkele maanden geleden uitgroeide tot een ware internethype, is in het Amerikaanse Philadelphia gearresteerd voor moord. Hij wordt ervan verdacht een 73-jarige advocaat te hebben gedood.

'Kai The Hatchet Wielding Hitchhiker' werd een Youtube-sensatie toen hij begin februari een man van de dood redde in Californië. Zijn interview, met de uitspraak "Ik liep op die man af met een bijltje en sloeg langs achter op zijn hoofd in. Smash, Smash, SUH-MAAASh!" ging al snel viraal en werd meer dan drie miljoen keer bekeken. Kai groeide uit tot een held en mocht zelfs zijn verhaal komen doen op de 'Jimmy Kimmel Show'.

Afgelopen donderdag werd hij opgepakt voor het doden van Joseph Galfy Jr., een 73-jarige advocaat. Zijn lichaam werd maandag in zijn huis in Clark gevonden. Volgens de aanklager was hij doodgeslagen, de autopsie bevestigde dat. De twee zouden mekaar vorig weekend hebben ontmoet in Manhattan en zouden samen naar Galfy's huis zijn gegaan. Meer details ontbreken voorlopig nog.