Een van hoofdverdachten aanslag in Turkse Reyhanli aangehouden

Print
Een van hoofdverdachten aanslag in Turkse Reyhanli aangehouden

Een van hoofdverdachten aanslag in Turkse Reyhanli aangehouden

In het onderzoek naar de dubbele aanslag die zaterdag 51 slachtoffers maakte in de Turkse grensstad Reyhanli, vlak bij de grens met Syrië, hebben de Turkse veiligheidsdiensten een van de hoofdverdachten aangehouden. De aanslag wordt toegeschreven aan een Turkse organisatie die nauwe banden heeft met Damascus, bevestigde een lokale verantwoordelijke vrijdag.

"Donderdagavond, om iets voor middernacht plaatselijke tijd, is M.G., een van de hoofdverdachten, aangehouden. Twee andere betrokkenen worden nog altijd opgespoord", aldus de gouverneur van de provincie Hatay, waar de aanslag plaatsvond, tijdens een persconferentie.

Vlucht naar Syrië

De gouverneur legde uit dat drie andere mannen, afkomstig uit zijn provincie, probeerden om naar Syrië te vluchten, maar dat de veiligheidsdiensten dat konden verhinderen. Hij riep de bevolking op mee te werken met de politie om de aanhouding van de twee voortvluchtigen te vereenvoudigen.

De nieuwszender NTV heeft gemeld dat M.G. de persoon was die de twee auto's kocht die gebruikt werden bij de aanslag. Nog volgens de gouverneur zijn nu al 13 verdachten aangehouden. Vier van hen werden in voorarrest geplaatst; nog eens vier anderen werden in afwachting van het proces in vrijheid gesteld. Over het lot van de vier laatsten beslist een rechtbank vrijdag.

Bomauto's

Twee bomauto's werden zaterdag tot ontploffing gebracht voor het stadhuis en het postgebouw van Reyhanli, een stad met 60.000 inwoners op acht kilometer van de grens met Syrië. In en rond de stad bevinden zich talrijke vluchtelingen uit Syrië.

Belga
Archieffoto