Carlos Bacca is Profvoetballer van het Jaar

Print
Carlos Bacca is Profvoetballer van het Jaar

Carlos Bacca is Profvoetballer van het Jaar

Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca werd door de profvoetballers van de Jupiler Pro League verkozen tot Profvoetballer van het Jaar.

"Ik ben heel blij en dankbaar dat ik dit mooie doel bereikt heb. Deze bekroning is voor mij het resultaat van hard werk", reageerde de 26-jarige Colombiaan. Bacca kroont zich met minstens 24 doelpunten (en nog één wedstrijd voor de boeg) tot topschutter in eerste klasse. Hij kreeg 382 punten achter zijn naam en haalde het zo met 79 punten voorsprong op Anderlecht-spits Dieumerci Mbokani (303). Play-off I-revelatie Maxime Lestienne (Club Brugge) eindigde ietwat verrassend op de derde plaats met 246 punten.

288 stemmers

Standard-middenvelder William Vainqueur (230) en Genk-aanvoerder Jelle Vossen (148) vervolledigden de top vijf. In totaal brachten 288 voetballers van de zestien clubs uit de Pro League hun stem uit. Op de erelijst volgt Bacca, de eerste Colombiaanse eindwinnaar, de Argentijn Matias Suarez op. Die won vorig jaar ook nog de Gouden Schoen.

"Deze trofee is niet alleen van mij. Dit is de verdienste van de hele ploeg. Zonder hun hulp en steun hadden we deze trofee niet kunnen winnen", aldus Bacca.

MCe/Belga
Foto: Belga