Loopbaanbegeleiding kost vanaf juli veertig euro

Print
Loopbaanbegeleiding kost vanaf juli veertig euro

Loopbaanbegeleiding kost vanaf juli veertig euro

Vanaf 1 juli zullen werknemers die een loopbaanbegeleiding willen volgen veertig euro moeten betalen voor een loopbaancheque. Daarmee kunnen ze een pakket van vier uur begeleiding ter waarde van 550 euro aankopen bij de VDAB. Dat meldt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters.

Alle werkenden kunnen eens om de zes jaar gratis beroep doen op een begeleiding. Muyters kondigde eerder al een hervorming van het systeem aan, maar nu is de nieuwe maatregel een feit. Vanaf 1 juli zal er gewerkt worden met de zogeheten loopbaancheques ter waarde van veertig euro. Daarmee kunnen werknemers vier uur ondersteund worden door een erkend human-resourcesbedrijf. Om de zes jaar hebben alle werkenden en zelfstandigen recht op twee pakketten van vier uur begeleiding.

De prijs zal volgens Muyters geen impact hebben op het aantal deelnemers. "Vergeet niet dat zo'n cheque goed is voor een begeleiding die eigenlijk 500 euro kost. Dan is 40 euro een zeer lage prijs", klinkt het. "Het aanbod zal nu verbreed worden, waardoor mensen bijvoorbeeld ook dichter bij huis begeleiding zullen kunnen krijgen".

Foto Joris Herregods

Nick Lodewyckx