Wiet wordt steeds vaker aan huis geleverd

Door de invoering van de wietpas kunnen Belgen in principe niet meer terecht in de Nederlandse coffeeshops. Daarom worden op steeds meer plaatsen in ons land drugs aan huis geleverd.

tmas

De levering gebeurt gewoon door jongens op motorfietsen, alsof het om pizza’s gaat. In Hasselt werd zo enkele jaren geleden een bende opgerold die van de thuisbestelling van drugs een florissant zaakje had gemaakt. Uit het gsm-verkeer bleek dat de bende vele honderden klanten telde.

Volgens Limburgse politiediensten hebben deze thuisleveringen intussen zowat overal ingang gevonden. “Ik wil het probleem niet overroepen, maar het bestaat”, bevestigt de Lanakense burgemeester Marino Keulen. “Onze lokale politie is alert. We proberen dit soort criminaliteit onder meer met tipgevers het hoofd te bieden.”

In Frankrijk is het huisdealen al wijd verbreid. Om de kans op betrapping te vermijden, doen de dealers er een beroep op ‘nourrices’ (voedsters), vrouwen van onbesproken gedrag, die tegen betaling drugs in hun huizen opslaan.

GW Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio