Belfius past alle bankautomaten aan voor blinden en slechtzienden

Print
Belfius past alle bankautomaten aan voor blinden en slechtzienden

Belfius past alle bankautomaten aan voor blinden en slechtzienden

Belfius wil tegen eind september al haar bankautomaten uitrusten met stembegeleiding. Dat moet het blinden en slechtzienden veel makkelijker maken om geld af te halen aan een ATM. Dat meldt Belfius vrijdag.

Het opzet is dat de blinde of slechtziende die geld wil afhalen via spraakbegeleiding de verschillende stappen van zijn transactie beter kan opvolgen. Hij moet wel oortjes bij de hand hebben. De stem zal instructies geven over hoe het toetsenbord te bedienen.

Proefproject

Sinds half mei heeft Belfius al twaalf pilootkantoren uitgerust met de spraaktechnologie. Vanaf begin juni worden de 2.260 ATM's aan alle Belfius-kantoren geleidelijk aan uitgerust met de technologie. Tegen eind september moet de operatie rond zijn.

In het begin zullen de ATM's met stembegeleiding enkel toegankelijk zijn voor Belfius-klanten, maar vanaf 2014 kan wie een debetkaart heeft van een andere instelling dan Belfius, ook een beroep doen op de dienst. In de loop van 2014 zal het systeem dan worden uitgebreid tot kredietkaarten, al dan niet uitgegeven door Belfius, klinkt het. Belfius zal, naargelang de taalregio, bankautomaten uitrusten met Nederlandse, Franse of Duitse stembegeleiding.

Belga
Archieffoto