Limburger produceert twee films van Martin Scorsese

In het najaar begint Paul Breuls met het filmen van ‘Emperor’, een epische road movie naar een verhaal van Breuls zelf over een moordpoging op de Gentse keizer Karel V. De cast is nog niet bekend, maar Bond-regisseur Lee Tamahori zal deze 30 miljoen dollar dure productie regisseren.

mceulemans

Tamahori woont tegenwoordig in Antwerpen om de shoot voor te bereiden. Hij is onder meer van plan om in Leuven te filmen, omdat je daar nog 17de eeuwse decors hebt. De uit Leopoldsburg afkomstige Breuls heeft intussen niet stilgezeten. Hij zet momenteel ‘Silence’ van Martin Scorsese in de steigers, een episch verhaal over jezuiëten.

Machtige speler filmindustrie

En blijkbaar zou Scorsese ook voor een tweede film in zee gaan met Breuls. Titel en inhoud zijn nog onbekend. Breuls is dus duidelijk één van de machtige players in de filmindustrie geworden. Dat heeft onder meer te maken met het tax shelter systeem, maar ook met het feit dat hij risico’s durft te nemen.

Naast al deze films plant de producent ook nog de Chet Baker-biopic ‘Prince of Cool’, die hij zelf zal regisseren, en de thriller ‘Confessions of a Hitman’.

CC Foto: WH