Seks & Relaties

Je bent dikker dan je zelf denkt!

Print

Je bent dikker dan je zelf denkt!

Vrouwen mogen dan klagen over hun te dikke billen of buik, stiekem schatten ze zichzelf toch nog te licht in! Vrouwen denken dat hun gewicht gemiddeld twee kilo lager ligt dan hun echte gewicht aangeeft. Dames die ouder zijn dan dertig schatten dat gewicht zelfs drie kilo lager in.

Om de strijd met overtollige kilo's aan te gaan, werken velen onder ons zich bovendien meermaals per week in het zweet. 'Hoe meer, hoe beter' lijkt vaak de achterliggende redenering, maar dat is allesbehalve waar. Een korte workout heeft vaak meer effect dan een ellenlange zweetsessie.

Een recente Deense studie staaft die 'less is more'-filosofie. De wetenschappers verdeelden zestig zwaargebouwde, maar verder gezonde proefpersonen in twee groepen. De ene groep moest elke dag een uur sporten, de andere groep mocht zich beperken tot een dertigtal minuten. Na drie maanden werden alle proefpersonen opnieuw gewogen en wat bleek? De proefpersonen in de groep met de kortere workouts hadden gemiddeld meer gewicht verloren dan hun tegenhangers die elke dag een uur lang in de weer waren: 3,6 versus 2,7 kilo. Een opmerkelijk resultaat, dat volgens de onderzoekers verklaard kan worden door het feit dat kortere workouts een minder grote opgave lijken, waardoor de deelnemers gemotiveerder waren. Daar staat tegenover dat de proefpersonen die langer trainden, de neiging hadden om nadien meer te eten, waardoor ze dus minder gewicht verloren.

Photo News

Niet te missen