Celebs

"Mama zijn is ook topsport"

Print

Mama zijn is ook topsport

Justine Henin borg haar tennisracket al enkele jaren op, maar dit jaar maakte ze nog een keer furore. Ditmaal op persoonlijk vlak. Henin werd namelijk mama van Lalie. "Ik voel me helemaal opengebloeid en gelukkig."

"De geboorte van een kind is een unieke ervaring die het leven van mensen ongelooflijk verbindt. Ik was altijd wat gevoelig, ook over wat de mensen over mij zouden denken. Goed of slecht. Maar daar heb ik nu veel meer afstand van kunnen nemen. De geboorte van mijn kleine meisje, daar kan ik alleen verrukt over zijn. Het is een mirakel van het leven. Het is onbetwistbaar geluk. Ik heb ook alleen geluk rondom mij gevoeld. Bij familie, vrienden of zelfs anonieme mensen die me feliciteerden met Lalie. Dat gaat recht naar mijn hart", aldus Henin in Het Laatste Nieuws.

"Het moederschap heeft me veel doen inzien. Ik voel veel meer stabiliteit in mijn leven. Ik ben nu gelukkiger als ik aan mijn carrière terugdenk dan op het moment dat ik mijn carrière beleefde. Dat was ook heel intens, soms denk ik drie levens in vijftien jaar verbruikt te hebben. Er waren grote momenten van vreugde, maar ik herinner me ook hoe zwaar het was om alleen naar mijn hotelkamer terug te keren. Ik leefde meer egocentrisch, had een ploeg die alles voor mij deed. Dat is helemaal anders en je kan het niet vergelijken met wat ik nu ontdek: wat het betekent om te zorgen voor een klein wezen."

Geen tenniscarrière voor Lalie?

"Mama zijn is ook een sport. Lalie is pas twee maanden oud. Als mama moest ik ook stapje per stapje leren lopen. En het is fysiek soms zwaar, de nachten zijn kort. Maar nu voel ik me echt een mama. Ik hoop dat Lalie haar eigen persoonlijkheid ontwikkelt en dat ze zich goed in haar vel voelt. Dat is al waardevol. Ik zal Lalie niet naar een sportieve carrière duwen, haar talenten zal ik haar zelf laten ontwikkelen. Ze zal wel zowel wat van mama als van papa meegekregen hebben, maar één trekje van mezelf herken ik al in Lalie. Ze is heel punctueel. Zo is ze geboren op de voorziene dag."

Photo News

Niet te missen