Stad betaalt 45.000 euro aan klagers Sinksenfoor

Print
Stad betaalt 45.000 euro aan klagers Sinksenfoor

Stad betaalt 45.000 euro aan klagers Sinksenfoor

De stad Antwerpen betaalt de gerechtskosten terug van de zes klagers van de Sinksenfoor. Het gaat om 45.000 euro. Dat blijkt uit het geheime akkoord tussen de stad en de buurtbewoners dat uw krant in haar bezit kreeg.

Er werd veel gespeculeerd over de toezeggingen die de stad Antwerpen had gedaan aan de buurtbewoners die een klacht over de Sinksenfoor hadden ingediend. Begin vorige week bereikten de stad en de klagers een akkoord. Daarin staat dat de foor nog maximaal twee jaar op de Gedempte Zuiderdokken mag blijven. De rest van het akkoord werd door het schepencollege niet bekendgemaakt.

Gisteren lekte het document toch uit. Daaruit blijkt dat de stad de gerechtskosten van de klagers op zich neemt. Daarnaast mogen zij ook zelf bepalen waar de attracties en toekomstige evenementen komen op de Gedempte Zuiderdokken. Zo wordt het spookkasteel, dat voor de deur van een van de klagers stond, verplaatst klagers stond, verplaatst naar een andere plek. Cirque du Soleil en de Bollekesfeesten mogen in de huidige vorm niet meer doorgaan op het plein.

Het akkoord leidt tot een politieke rel in de stad. Sp.a beschuldigt het stadsbestuur van flagrante leugens en van klassenjustitie. De klagers en hun advocate ontkennen met klem dat zij financiële toezeggingen hebben gekregen. Maar schepen Claude Marinower (Open Vld) spreekt hen tegen.

SVW, MILE, PVDP

Foto JVDP