Hesjedal en Wiggins stappen uit de Giro

Print
Hesjedal en Wiggins stappen uit de Giro

Hesjedal en Wiggins stappen uit de Giro

Ryder Hesjedal en Bradley Wiggins gaan vrijdag niet meer van start in de dertiende etappe van de Ronde van Italië. Hesjedal, die de Giro vorig jaar won, heeft beslist de wedstrijd te verlaten, zo maakte zijn team Garmin bekend. Ook Wiggins is te ziek om de langste rit in de Giro aan te vatten.

Hesjedal staat in het algemene klassement op meer dan een half uur van leider Vincenzo Nibali. Hij maakte dan ook geen kans meer om zichzelf op te volgen op de erelijst.

"Virus of allergie"

"Dit doet pijn aan het hart", zegt Hesjedal. "Ik heb mijn hele seizoen afgestemd op de Giro, maar sinds de tijdrit van vorige zaterdag (waarin hij 2 minuten verloor) ben ik aan het afzien. We weten nog niet wat het probleem is. Mogelijk is het een virus of speelt een allergie mij parten. Mijn gezondheidstoestand verslechtert alleen maar. De rit van gisteren was er te veel aan voor mij. Het is tijd dat ik naar huis ga en weer op krachten kom."

De 32-jarige Hesjedal won vorig jaar de Giro voor de Spanjaard Joaquim Rodriguez en Thomas De Gendt. Het was zijn eerste eindzege in een grote ronde.

Wiggins met infectie

Net als titelverdediger Ryder Hesjedal (Garmin) gaat Wiggins, de kopman van Team Sky, vrijdag niet meer van start in de dertiende etappe. Wiggins, de winnaar van de Tour 2012, sukkelt met een infectie in de borststreek.

"Wij hebben Bradley de hele nacht opgevolgd en vanmorgen is in overleg met de ploegdokter de knoop doorgehakt om hem niet meer te laten starten", legt teambaas Dave Brailsford uit op de website van Sky. "De infectie in zijn borststreek verergert en onze eerste bekommernis is de gezondheid van de renners."

Wiggins was in het algemene klassement weggezakt naar de dertiende plaats, op meer dan vijf minuten van leider Vincenzo Nibali. "Bradley keert nu terug naar Groot-Brittannië om er zich te laten verzorgen. We hopen dat hij zo snel mogelijk weer op de fiets kan zitten."

Belga
Foto: links: Bradley Wiggins
rechts: Ryder Hesjedal