Politie klist mogelijke daders ramkraak Wijnegem Shopping

Print
Politie klist mogelijke daders ramkraak Wijnegem Shopping

Politie klist mogelijke daders ramkraak Wijnegem Shopping

Zes mannen van Chileense afkomst zijn gisterennamiddag in Antwerpen opgepakt na een gewelddadige overval op een juwelier in het Nederlandse Zundert. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de daders van de zware ramkraak op het Wijnegem Shopping Center van eind april.

Het Antwerpse parket wilde gisteren nog geen commentaar geven op een mogelijke link tussen de overval in Zundert en twee overvallen die in april bij ons gebeurden. Maar politiebronnen zijn er zo goed als zeker van dat het om dezelfde daders gaat. De zes, van Chileense afkomst, werden gisteren in Antwerpen opgepakt na een onderzoek dat in samenwerking met de Nederlandse politie was gevoerd.

In Zundert, net over de grens, was rond 9.15u een brutale gewapende overval gepleegd op een juwelier. Verscheidene gemaskerde mannen hadden er iedereen gedwongen om op de grond te gaan liggen, alle vitrines stukgeslagen en handenvol juwelen meegegrabbeld. Ze vluchtten weg in een klein autootje en dumpten dat op Belgisch grondgebied, net over de grens. Onderweg gebruikten ze kraaienpoten om de politie op afstand te houden. In Antwerpen werden ze opgepakt. Onder andere omdat de modus operandi - onder meer het gebruik van kraaienpoten - overeenkomt met twee overvallen van april, een op het Wijnegem Shopping Center en een op een juwelier in Deurne, denkt de politie dat de zes ook voor die overvallen in aanmerking komen.

DVD

Foto: BFM