Buitenlanders kunnen mogelijk weer naar coffeeshops in Maastricht

Print
Buitenlanders kunnen mogelijk weer naar coffeeshops in Maastricht

Buitenlanders kunnen mogelijk weer naar coffeeshops in Maastricht

Buitenlanders mogen binnenkort wellicht weer coffeeshops bezoeken in Maastricht. Burgemeester Onno Hoes van Maastricht zei donderdag in een gesprek met de Nederlandse omroep L1 dat het een mogelijkheid is om het softdrugsbeleid niet meer te handhaven vanwege een gebrek aan politieagenten en als de openbare veiligheid in het gedrang komt.

Maastricht heeft agenten nodig om coffeeshops, die tegen de regels in weer wiet verkopen aan buitenlanders, te kunnen sluiten en tegelijkertijd de overlast van vooral straatdealers tegen te gaan. "We hebben meer politiecapaciteit nodig. Officieel zijn we op het hoogste niveau in gesprek daarover met het Openbaar Ministerie en de politie, maar met alleen praten kom ik niet lang meer weg."

Overlast toegenomen

"Het dilemma is dat de stad recht heeft op veiligheid op straat. Kan ik dat creëren door coffeeshops met rust te laten," vraagt Hoes zich af. Volgens de burgemeester is de overlast op straat sinds 5 mei toegenomen. Vanaf die dag begonnen coffeeshops wiet te verkopen aan buitenlanders. Sindsdien viel de politie binnen in drie shops. "Maar als we de andere coffeeshops nu ongemoeid laten, zegt de rechter misschien wel dat we met twee maten meten."

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio