Antwerp Giants maatje te klein voor Aalstar

Print

Antwerp Giants maatje te klein voor Aalstar

Opnieuw overleeft Port of Antwerp Giants zijn eerste ronde van de play-offs niet. Na Oostende en Charleroi bleek nu ook Aalstar te sterk. Zo eindigt dit ontgoochelende seizoen zoals het acht maanden geleden met de bekeruitschakeling op Gembo begon: met een pijnlijke nederlaag.

Met onhoudbare drives naar de korf, inleggers boven de dubbele meters uit en tien punten in het eerste quarter beperkte Roel Moors nog enigszins de schade. Toen ook Black begon te scoren, kreeg het eerste inhaalmanoeuvre vorm: 32-34. Het plaatselijke momentum werd evenwel bruusk afgebroken. Casteels en Black kregen een omstreden technische fout en heel Antwerpen barstte los in verontwaardiging. Het efficiënte Aalstar profiteerde en glipte naar een 38-47-ruststand.

De Oost-Vlamingen waren gisteren simpelweg een niveau beter. Meer individuele klasse, meer ploegspel, meer evenwicht, meer rust in de kopjes en meer doeltreffendheid. Vergelijk de recrutering bij beide teams – Aalstar vond toptalenten als Raivio en Thompson, Antwerpen haalde veel tegenvallers – en dat verschil toonde zich ook gisteren.

De vertrekkers Roll, Mejri en Wilson werden niet evenwaardig vervangen, een pijnpunt dat de hoofdoorzaak is van dit tegenvallende seizoen.

De thuisploeg dreigde slechts bij momenten (56-62), maar Raivio counterde steeds weer vanachter de boog. De frustratiecharge van Love op de doorgebroken Thompson tekende al tien minuten voor tijd de Antwerpse ontreddering. Moors wilde niet wijken (Moors wil nooit wijken), maar opnieuw Raivio schoot de ultieme charge (80-86) af en het haventeam kon zelfs in eigen huis de vernederende century niet ontlopen: 88-100.

Meteen eindigt ook de tweede ambtsperiode van Casteels aan de Schelde. Vijf jaar was de Mechelaar aan de slag in de Lotto Arena. Dat hij zonder trofee vertrekt, moet ook hem bitter stemmen.

MV, LuHe

Foto's: WH

PORT OF ANTWERP GIANTS: Moors 25, Driesen 2, Biggs 3, Hopkins 13, Thondique -, Black 20, Donkor -, De Zeeuw 2, Mwema 11, Rademakers -, Love 12, Marchant 0.
AALSTAR: Steinbach 0, Raivio 28, Tofi 8, Ruoff 14, Cummard 13, Baeyens -, Van Langenhove 0, Dreesen 2, Thompson 26, El Khounchar -, Hartsock -, Young 9.