Personeel Swissport opnieuw aan het werk

Na een staking die goed vier dagen geduurd heeft, zijn donderdag in de vooravond ook alle aanwezige arbeiders van bagageafhandelaar Swissport weer aan het werk gegaan. Dat bevestigen twee vakbondsafgevaardigden. "De staking wordt morgen niet meer erkend", zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond.

jatimmermans

De ochtendploeg start vrijdag opnieuw. De vakbondsafgevaardigden zullen het akkoord dan opnieuw uit de doeken doen. Ze verwachten daarbij geen problemen.

Donderdag rond 16.30 uur is het werk hervat. "Mogelijk zijn er nog enkelingen niet aan het werk. De rest van het personeel is aan de slag. Een aantal mensen is ook vrijwillig afgekomen om de avondshift bij te staan", zegt Langenus.

Voor Olivier Van Camp (BBTK) is het bereikte akkoord niet helemaal wat de vakbonden wilden. "Maar goed, dat bereik je nooit. Een aantal beloftes wordt onmiddellijk uitgevoerd, zoals de afschaffing van ploegen per twee afhandelaars. Maar er zijn ook beloften op langere termijn." Hij had het onder meer over een CAO die opnieuw onderhandeld zal worden.

Belga

Foto Belga

Meer over Brussels Airport