thumbnail: null
thumbnail: null

Kruisen gevonden tijdens zoekactie naar verdwenen broertjes

Opschudding woensdagavond in het Nederlandse Zeist. Bij de zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian vonden burgers twee houten kruisen in een bos. De politie zette een ruim gebied af en doorzocht de grond met prikstokken. Maar er werd geen spoor gevonden van de jongens, die al ruim een week vermist zijn.

fvranckx

Ongeveer 450 burgers hielpen bij de zoekactie in Zeist. Dat was twee keer zo veel als verwacht. De helft van hen ging naar de Sparrenheuvel, de andere helft naar een ander gebied in de plaats

Na ruim een half uur speuren op de heuvel werd een ondiep gat van 2 bij 2 meter gevonden. "Boven het gat lagen twee takken in de vorm van een kruis. Twee andere takken waren in de vorm van een kruis tegen een boom gespijkerd. Dat was bewust zo gedaan. Wij gaan uit van een misselijke grap", zegt Remco Meijer, die de vrijwilligers aanstuurt.

Mariniers

Het is niet duidelijk hoe de burgers verder gaan zoeken. Voor donderdag staat nog geen actie gepland.

"We hebben bereikt dat heel veel mensen op de been zijn om te helpen zoeken. Een grote groep mensen bekommert zich om het gezin. Wat we willen bereiken, is dat een spoor van de jongens wordt gevonden. Of dat nou in Zeist, op de Utrechtse Heuvelrug of in Limburg is", aldus Meijer.

Speciaal getrainde mariniers zochten tot woensdagavond in de bossen tussen Rhenen en Doorn. In de komende dagen gaan de militairen verder. Dan nemen ze, opgesplitst in groepjes van acht tot tien, telkens andere gebieden onder de loep.

'Opsporing Verzocht' besteedde dinsdagavond aandacht aan de vermissing van de jongens. Na de uitzending kwamen zeker 300 nieuwe tips binnen. De meeste hebben betrekking op de laatste uren van het leven van de vader. Hij werd vorige week dinsdag om 8 uur 's ochtends dood gevonden in recreatiegebied het Doornse Gat, in de buurt van Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

Belga Foto's AP