Chelsea pakt Europa League in blessuretijd

Print

Chelsea pakt Europa League in blessuretijd

Benfica - Chelsea 1-2

Chelsea is er een jaar na de winst van de Champions League ook in geslaagd om de Europa League te winnen. In de laatste minuut van de blessuretijd kopte verdediger Ivanovic de bal keurig tegen de netten en liet zo het Portugese Benfica Lissabon verweesd achter.

Benfica was bijna 90 minuten lang voetballend de betere ploeg. Mooi combinatievoetbal van de Portugezen dwong de Blues achteruit. Doelman Cech had in de eerste helft echter weinig werk op te knappen.

Hoewel de mindere ploeg kreeg Chelsea wél een echte doelkans. Frank Lampard trapte een erg verraderlijk schot, maar doelman Artur wist met zijn vingers het leer nipt over doel te tikken.

Killerinstinct van Torres

Eenzelfde spelbeeld na de rust, maar op het uur werd de nul van het bord geveegd. Torres, in de eerste helft nauwelijks aan de bal geweest, bewees dat hij het killerinstict nog in zich heeft en omspeelde doelman Artur keurig en legde de bal tegen de netten. (0-1)

Benfica herpakte zich snel en nauwelijks tien minuten later kon alles herspeeld worden. Azpilicueta beroerde de bal met de arm in het strafschopgebied. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip. Cardozo knalde snoeihard binnen en hield er een kramp in zijn linkerbeen aan over. (1-1)Kegel van Lampard

Toen een nieuwe fantastische pegel van Lampard tegen de kruising spatte leek niets verlengingen nog in de weg te staan. Dat was buiten Ivanovic gerekend die bij de allerlaatste hoekschop, diep in de blessuretijd, erg hoog klom en de bal ideaal in doel kopte. (1-2)

De Benficaspelers en -supporters bleven verweesd en in tranen achter. De Portugezen hadden beter verdiend dan dit, maar het was wel de geblesseerde Eden Hazard (foto bovenaan) en zijn teammaats die de cup in de lucht mochten steken.

Foto's: AFP