Ook Vacansoleil haakt af bij wielerteam

Print
Ook Vacansoleil haakt af bij wielerteam

Ook Vacansoleil haakt af bij wielerteam

Na DCM heeft woensdag ook Vacansoleil bekendgemaakt te stoppen als sponsor van de gelijknamige wielerploeg. Dat hebben teammanager Daan Luijkx en het in campingvakanties gespecialiseerde bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Vacansoleil verklaart de doelstelling wat betreft naamsbekendheid na vijf jaar te hebben bereikt en te kiezen voor een andere marketingstrategie. De vakantiespecialist wil zich meer gaan richten op Duitsland, de enige markt binnen Europa waar de naamsbekendheid nog achterloopt. Aan wielrennen wordt in Duitsland de laatste jaren veel minder aandacht besteed door de tv-zenders, na verschillende dopingschandalen. Juist van bewegend beeld moet Vacansoleil het naar eigen zeggen hebben, als het gaat om het vergroten van de bekendheid.

Eerder deze week bracht cosponsor DCM al naar buiten na drie jaar te stoppen als geldschieter van de Nederlandse wielerploeg. De ploeg is dan ook hard op zoek naar nieuwe hoofdsponsoren. Teammanager Luijkx is met meerdere potentiële naamgevers in gesprek.

Bij Vacansoleil-DCM rijden de Belgen Thomas De Gendt, Björn Leukemans, Kris Boeckmans en Frederik Veuchelen.

Foto: PN
vlnr. Kris Boeckmans, Thomas De Gendt, Lieuwe Westra, Bert Jan Lindeman