Boussu Dour krijgt toch licentie, wat nu?

Print
Boussu Dour krijgt toch licentie, wat nu?

Boussu Dour krijgt toch licentie, wat nu?

Boussu Dour kan ook volgend seizoen in tweede klasse aantreden. De Henegouwse club werd twee keer een licentie geweigerd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond, maar kreeg woensdag van het Belgisch Sporttribunaal BAS wel het licht op groen.

"Boussu Dour heeft alle documenten die vereist waren om een licentie te bekomen, voor het BAS aangeleverd", meldde de KBVB.

De licentie voor Boussu-Dour is slecht nieuws voor reeksgenoten Oudenaarde en Sint-Niklaas en derdeklassers Union Sint-Gillis en Bertrix. Oudenaarde moet nu in de barrages tegen degradatie naar derde aan de slag, Sint-Niklaas degradeert rechtstreeks naar derde. Had Boussu-Dour zijn licentie niet gekregen, was Oudenaarde gered geweest en mocht Sint-Niklaas de plaats van Oudenaarde in de barrages innemen.

Oudenaarde heeft wel nog beroep aangetekend tegen de beslissing van de KBVB om Oudenaarde geen punten toe te kennen voor de forfaitzege tegen White Star Woluwe. Dat beroep wordt vrijdag door het BAS behandeld. Als Oudenaarde zijn gelijk haalt, moet Heist-op-den-Berg alsnog aantreden in de barrages.

Donderdag al had Oudenaarde in de tweede ronde van de eindronde tegen Geel Meerhout moeten aantreden, maar die wedstrijd werd nu tot zondag 19 mei uitgesteld. De andere wedstrijden van deze eindronde, namelijk Patro Eisden-KRC Mechelen (16/05) en KRC Mechelen-Patro Eisden (19/05) gaan wel gewoon door zoals gepland.

In derde klasse had Union Sint-Gillis aan de barrages voor vierde klasse kunnen ontsnappen en had Bertrix, dat nu rechtstreeks degradeert, de barrageplaats kunnen overnemen. Met 55 punten uit 34 wedstrijden eindigde Boussu Dour afgelopen seizoen op de vijfde plaats in tweede klasse.