Navardauskas soleert naar ritzege in Giro

Print
Navardauskas soleert naar ritzege in Giro

Navardauskas soleert naar ritzege in Giro

Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp) heeft de elfde etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Litouwer reed op de slotklim weg van zijn medevluchter. Daniel Oss werd tweede, Stefano Pirazzi derde. Vincenzo Nibali behoudt de roze leiderstrui.

Met Jens Keukeleire, Frederik Veuchelen en Serge Pauwels waren er drie Belgen mee in de goeie ontsnapping, voorin vormde zich een kopgroep van zo'n twintig renners aan de voet van de eerste beklimming. De Duitser Patrick Gretsch muisde er tijdens de afdaling alleen vanonder in de hoop zo met een mooie voorsprong aan de slotklim te kunnen beginnen. Ramunas Navardauskas en de Italiaan Daniel Oss (BMC) wisten Gretsch echter al snel bij te benen en op minder dan tien kilometer van de streep lieten ze de Duitser achter.

Het duo begon samen aan de slotklim, maar Navardauskas is een betere klimmer en de Litouwer ging er dan ook al snel alleen vandoor. Aan de top van de Vajont had hij een voorsprong van meer dan een minuut op Oss bij mekaar gefietst en dus mocht de Litouwer terecht de bloemen in ontvangst nemen.

Donderdag staat de twaalfde etappe op het programma, een rit over 127 kilometer tussen Longarone en Treviso.

Foto AFP