Negen maanden cel voor Overpeltenaar die moeder en ex lastigvalt

Print
Negen maanden cel voor Overpeltenaar die moeder en ex lastigvalt

Negen maanden cel voor Overpeltenaar die moeder en ex lastigvalt

Overpelt - Een 29-jarige man uit Overpelt is door de Hasseltse strafrechter tot 9 maanden gevangenis en 600 euro boete veroordeeld voor het bedreigen van zijn moeder en het lastigvallen van zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend. Op 23 februari, 6 en 14 maart 2013 stuurde hij zijn moeder dreigberichten via sms. De vrouw verbleef in een sociale woning en had haar zoon na een periode van gevangenschap opgenomen, maar de zoon moest haar woning verlaten.

Dat was niet naar de zin van de man uit Overpelt, die zijn moeder met dreigberichten bestookte. Omwille van elektronisch toezicht wilde hij immers met zijn enkelband bij zijn moeder intrekken. "Ik zal uw keel dichtnijpen", schreef hij onder meer, en "Ge gaat de grond in." Tussen december 2011 en maart 2012 belaagde hij zijn ex-vriendin, die een nieuwe partner had. Hij stuurde sms'jes naar het koppel, maar dook ook op aan de woning waar ze verbleven. Hij beschadigde daar het rolluik. Op de zitting werd verteld dat hij ook een naaktfoto van haar op het internet zou geplaatst hebben.

De man verkeerde in staat van wettelijke herhaling, want op 1 juli 2009 was hij veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan 12 maanden effectief, voor het dealen van drugs. Zijn moeder wenste geen schadevergoeding te vragen. Hij draait wel op voor de gerechtskosten, een bedrag van bijna 500 euro.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio