Portiers vrijgesproken van geweld tegen discotheekbezoeker

Print
Portiers vrijgesproken van geweld tegen discotheekbezoeker

Portiers vrijgesproken van geweld tegen discotheekbezoeker

Hasselt - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag twee portiers van discotheek Groovy Tunes uit Hasselt vrijgesproken. Zij hadden zich moeten verantwoorden voor de rechter omdat ze een Genkse bezoeker onder meer met een boksbeugel zouden toegetakeld hebben. De man was zelfs een tijdje werkonbekwaam.

Tijdens de eerste verhoren, onmiddellijk na de feiten op 21 november 2009, herkende hij de mannen van 29 en 40 jaar niet als zijn aanvallers. De verdediging zei dan ook dat er meerdere personen in de dancing aan het werk waren en zich als portier uitgaven Ook zijn vriendin wees aanvankelijk andere personen aan. Een andere getuige verklaarde dan weer dat hij een van de beschuldigden in de discotheek opgemerkt had, maar niet gezien had dat hij geslagen heeft. Nog een vierde persoon die bij het slachtoffer was, herkende de beklaagden evenmin.

Uiteindelijk duidde het slachtoffer pas maanden later de twee als zijn vermoedelijke aanvallers aan. Eerder had hij de portiers niet herkend na meermaals met foto's van de beklaagden geconfronteerd te zijn. De rechtbank oordeelde dat dit niet kon volstaan als bewijs van hun schuld en sprak ze vrij.

GHo
Archieffoto SM


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio