UCI introduceert proefproject om ritten spannender te maken

Print
UCI introduceert proefproject om ritten spannender te maken

UCI introduceert proefproject om ritten spannender te maken

De Internationale Wielerunie UCI introduceert een proefproject in de Ronde van Polen (27 juli-3 augustus), met als doel "om de aandacht te vestigen op de opwinding en de aantrekkelijkheid van elke wedstrijddag". Dat maakte de UCI woensdag in een persbericht bekend.

Het nieuwe systeem komt erop neer dat de wielrenners, die tijdens een rit enkele proeven afwerken, bonuspunten kunnen behalen. Deze extra proeven kunnen bestaan uit "tussensprinten en berg- of heuvelproeven".

Na iedere rit zal een algemeen "Race Appeal"-klassement opgemaakt worden door de toegekende punten op te tellen. De wielrenners die bovenaan dit klassement staan, krijgen een tijdbonus in de algemene stand.

"Dit systeem zal elke rit extra kruiden", stelt UCI-voorzitter Pat McQuaid. "De renners zullen extra gemotiveerd zijn op bepaalde momenten, en de toeschouwers zullen getrakteerd worden op enkele spannende en spectaculaire wedstrijden."

De Ronde van Polen is altijd nieuwe trends blijven volgen en staat open voor vernieuwing", benadrukt Czeslaw Lang, voorzitter van de Ronde van Polen. "Daarom omarmen we met veel enthousiasme en interesse al wat kan bijdragen tot een meer spectaculaire en spannende rit."

Het nieuwe project, waarbij slechts zes in plaats van acht renners per team zullen deelnemen, werd in februari goedgekeurd door de Professionele Wielerraad. Na de Ronde van Polen, in 2012 gewonnen door de Italiaan Moreno Moser, zal het nieuwe systeem in 2014 ook toegepast worden in andere WorldTour-koersen.

Belga