Matthias Schoenaerts doet het opnieuw met Noomi Rapace

Print

Matthias Schoenaerts doet het opnieuw met Noomi Rapace

De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts gaat meespelen in 'Alive Alone', een dramatische thriller van Khurram Longi over de relatie tussen een voormalige Guantanamo Bay-gevangene en een vrouw die op de vlucht is voor de leider van een misdaadorganisatie.

Het is tevens de debuutfilm van Longi. De vrouwelijke hoofdrol zal gespeeld worden door de Zweedse actrice Noomi Rapace. Om in 'Alive Alone' mee te kunnen spelen, heeft Schoenaerts de hoofdrol in de Vlaamse film 'Waste Land' van Pieter Van Hees weggegeven. Schoenaerts wordt vervangen door de Franstalige acteur Jeremy Renier.

In de eerste langspeelfilm van Van Hees, 'Linkeroever', speelde Schoenaerts wel de hoofdrol. Samen met 'Linkeroever' en "Dirty Mind' vormt Waste Land Van Hees' filmtrilogie 'Anatomie van Liefde en Pijn'.Schoenaerts en Rapace zijn dit jaar ook samen te zien in 'Animal Rescue', de Amerikaanse debuutfilm van 'Rundskop'-regisseur Michaël R. Roskam.

Maandag wordt Schoenaerts' nieuwe film 'Blood Ties', de nieuwe film van Guillaume Canet, vertoond op het filmfestival van Cannes. Of Schoenaerts zelf naar Cannes gaat om de film te promoten, is nog niet bekend.

Belga
Foto's PN