Schaaf verlaat Werder Bremen

Print
Schaaf verlaat Werder Bremen

Schaaf verlaat Werder Bremen

Thomas Schaaf is niet langer coach van het Duitse Werder Bremen. Dat maakte de Bundelsiga-club woensdag bekend op zijn website. Beide partijen gaan 'in onderling overleg' uit mekaar. De club wil een nieuwe weg inslaan, maar een nieuwe coach is er nog niet.

De 52-jarige Schaaf, die vrijwel zijn hele carrière bij Bremen speelde en al sinds 1972 lid was van de club, was er al coach sinds 1999. Met de club werd hij in 2004 landskampioen en boekte hij ook drie bekerzeges (1999, 2004 en 2009). Na een gesprek met de clubleiding werd besloten om de samenwerking stop te zetten.

Schaaf heeft woensdagmorgen afscheid genomen van spelers en staf en wil op eigen vraag niet meer op de bank zitten tijdens het laatste competitieduel van zaterdag bij Nürnberg. Zijn assistenten Wolfgang Rolff en Matthias Hönerbach nemen voorlopig over.

Degradatiestrijd

Dit seizoen liep het in de Bundesliga voor geen meter bij Bremen. De club kende een erg wisselvallig seizoen en kon zich afgelopen weekend na een 1-1 gelijkspel tegen Frankfurt pas op de 33e en voorlaatste speeldag verzekeren van een verlengd verblijf in de Bundesliga. Het was Rode Duivel Kevin De Bruyne, dit seizoen door Chelsea uitgeleend aan 'Die Grün-Weissen', die scoorde.

De ex-speler van Genk blijft volgend seizoen sowieso niet bij Bremen en wordt gelinkt aan Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen, maar het is Chelsea dat het laatste woord heeft.

Lees ook: De Bruyne moet wachten op Mourinho

Belga
Archieffoto Reuters