'Sam de Verkeersslang' brengt kinderen veilig naar school

Print
'Sam de Verkeersslang' brengt kinderen veilig naar school

'Sam de Verkeersslang' brengt kinderen veilig naar school

Bijna achthonderd Vlaamse basisscholen starten vandaag met de campagne Sam de Verkeersslang. Daarmee worden de leerlingen en hun ouders gestimuleerd om veilig en milieuvriendelijk naar school te gaan. Vandaag gingen al honderden fietsbelconcerten van start, zoals op de Markt in Maldegem.

"Met de campagne Sam de Verkeersslang voor basisscholen stimuleren we kinderen en ouders om veilig en milieuvriendelijk naar school te gaan", aldus Elke van Os van Mobiel 21. "De campagne bestaat uit een spel, inhoudelijke begeleidingen, publicaties, verkeersveiligheidsmateriaal en het fietsbelconcert Sam rinkelt." Daarbij moeten de leerlingen een stip plakken op de spandoek van Sam als ze op een veilige manier naar school zijn gekomen. Alle scholen stelden apart een streefdoel op en als dat gehaald wordt, krijgen de kinderen een beloning. De campagne is dit jaar aan haar vijfde editie toe. Het spel en vijftig inhoudelijke begeleidingen zijn gratis.

Vrije basisschool de Ark in Maldegem besteedt extra aandacht aan de actie, want na een fietsbelconcert op de Markt volgde een fietsmodeshow en een verkiezing van de mooiste fiets. Het doel van de campagne is om twintig procent meer kinderen op milieuvriendelijke wijze naar school te laten komen tijdens de campagne. Daarna wordt het streefdoel tien procent.

Foto Erwin Reyskens

Nick Lodewyckx