Celebs

"Koning Boudewijn werd enorm beïnvloed door schimmige Ierse non "

Print

Koning Boudewijn werd enorm beïnvloed door schimmige Ierse non

Koning Boudewijn was in de macht van Veronica O'Brien, een zuster met een duister verleden. Zo onthult een nieuwe documentaire die binnenkort op Canvas te zien is.

O'Brien zou er verantwoordelijk voor zijn om koning Boudewijn aan koningin Fabiola te koppelen in 1960. Samen met kardinaal Leo-Jozef Suenens zou ze daarna een ongekende invloed op de koning zijn gaan uitvoeren. Volgens de documentaire zou de verhouding met O'Brien verklaren waarom koning Boudewijn de katholieke fundamentalist werd waarvoor hij nu bekend staat.

"Die twee hebben Boudewijn wellicht ook beïnvloed in de abortuskwestie. Toen Boudewijn O'Brien vroeg of hij de abortuswet moest ondertekenen, zei ze hem dat de Heilige Geest het hem wel zou vertellen. Die O'Brien was zeer excentriek, ze had visioenen en sprak met engelen. Ze wilde eerst met haar Marialegioen de wereld veroveren, maar gebruikte Boudewijn later als een hefboom voor haa rmissioneringsdrang en bleef in het Brusselse opereren", aldus reportagemaker Jan Antonissen in Het Nieuwsblad.

Photo News

Niet te missen